Ducore Stealth, veilig en vertrouwd!

Wetgeving en Richtlijnen

AVG
Zoals u wel bekend, is een ieder door de Europese Unie verplicht gesteld om zorgvuldig met data om te gaan, de AVG wetgeving, dit geldt ook voor u. Ook wanneer u een gebruikte datadrager doorgeeft aan een nieuwe gebruiker dient deze eerst gecertificeerd gewist te worden.
https://www.ducorestealth.nl/avg/

NIST 800-88 r1
De NIST 800-88 r1 Guidelines for Media Sanitization geven organisaties instructies voor het effectief wissen van opslag en mobiele apparaten op een veilige en permanente manier (Clear – Purge – Destroy).
https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/SpecialPublications/NIST.SP.800-88r1.pdf

NIS1
Sinds 2016 moeten bedrijven en instellingen zoals leveranciers van water, energie en telecombedrijven voldoen aan de NIS1 (Network and Information Security). Zij zijn verplicht om de informatiebeveiliging te verbeteren om cyberaanvallen te voorkomen.
https://www.enisa.europa.eu/topics/cybersecurity-policy/nis-directive-new

NIS2
In mei 2022 heeft de Europese Commissie de NIS2 goedgekeurd, een nieuwere versie van de NIS1 richtlijn welke vanaf 2024 zal gaan gelden. NIS2 gaat een stap verder, alle bedrijven (ook kleine mkb bedrijven) in Europa welke essentiële diensten leveren moeten in 2023 voldoen aan de nieuwe cyber security richtlijnen. Bedrijven moeten voldoen aan hogere eisen en ontvangen meer hulp van de overheid wanneer zij bijvoorbeeld getroffen worden.
https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/library/proposal-directive-measures-high-common-level-cybersecurity-across-union

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring